torstai 29. maaliskuuta 2012

Puolivalssi

Tällä kertaa harjoiteltiin puolivalsseja kolmella aidalla, jotka oli siis peräkkäin näin: - - -
Puolivalssiharjoitus oli radan alussa. Sen jälkeen oli putki, 90 asteen kulmassa olevat aidat, putki, aita ja pussi. Puolivalsseja oli ihan kiva harjoitella, mutta ne ei ihan sujuneet niin kuin piti. Näitä vois harjoitella lisääkin ihan mielellään, sillä en sotkeentunut omiin jalkoihini. Sisulla ei ollut ongelmia suorittaa mitään näistä esteistä. Tokalla putkella tuli kieltoja, mutta niitä nyt tulee aina välillä. Kun saatiin enemmän toistoja niin kyllä se sinne rupes sit menemään. Pussia ei oo otettu aikoihin, joten mietittiin tarviiko reunaa nostaa. Sisu päätti suorittaa pussin itsenäisesti ennen kuin ehdittiin edes käydä esteitä läpi sinne asti, joten todettiin että ei ilmeisesti tarvii nostaa. :D

Itsenäisesti otettiin rengasta ensin mini- ja sitten maxikorkeudella. Viime kerrallahan Sisu syttyi renkaaseen ihan täysin, ja se sama into sillä on vieläkin! Ei tarvii sivuhärpäkkeitä, saa olla maxikorkeuskin. Sisu menee sekä yhdessä juoksemalla, että läpi kutsumalla, että namialustalle eteenlähetyksenä ihan oikein, ei kertaakaan kiertänyt eikä mennyt ketjujen välistä! Sen hyppytekniikka on minusta hyvä, näyttää vähän siltä kuin hevosetkin kun ne kokoaa itsensä ja mallaa askeleita ennen hyppyä.

Kepeillä kokeilin ensin kaikki välit verkotettuna lähinnä itteni takia niitä tarkempia oikeaan väliin saattamisia ja takaaleikkauksia. Sit otin tokasta ja toisiks viimesestä välistä verkot kokonaan pois, niin että verkkoja jäi vain alkuun, loppuun ja keskelle. Ekan verkottoman välin teki hyvin, tokalta lähti tekemään väärää väliä. Johtuu varmaan siitä, kun kehuin sitä "liikaa" ekassa välissä ja hoputin. Sit kun koitan saada Sisun tekemään rauhallisesti ja tarkasti ja kuljen itse hitaasti vierellä niin se tekee ne välit oikein.

Puomin alastulokontaktia harjoiteltiin taas valjaissa ja tällä kertaa meillä olikin apukäsiä. Sisu on vaan niin nopee vippaamaan takapäänsä pois alastulolta! Mutta kyllä tää alkaa pikkuhiljaa sujua.

Keinua tehtiin taas pari kertaa ihan vaan niin, että namitin Sisua keskellä ja apuohjaaja keinutti keinua ylösalas hitaasti. Sit hallittu alastulo ja paljon namia. Viimeisellä kerralla Sisun häntä alkoi jo varovasti heilua. Kyllä tämä tästä!

Lopuks otettiin vielä ratatreeniä. Sadas kerta toden sanoo, jälleen. Viimeinen suoritus oli ihan loistava, kun Sisu jo tiesi minne esteille seuraavaksi. Toisaalta tää on hyvä, Sisu siis oppii jotakin. Toisaalta tää on huono, koska ei kisoissa saa koittaa neljää kertaa niin että paras tulos jäis voimaan. Ja kertoohan tää siitäkin, että Sisu ei siis seuraa mun ohjausta tai käsiä (mun ohjaus nyt muutenkin on aika ontuvaa), koska sille on epäselvää mitä mikäkin tarkoittaa tai ohjaan huonosti tai ajoitan väärin eikä se nää mun ohjausta. Ja välillä ohjaus puuttuu jopa kokonaan.

Meidän kouluttaja Eija jakoi sähköpostilla yhden hyödyllisen linkin käsiohjaukseen liittyen. Tämä oli oikeasti hyvä ja selkeä video, kannattaa katsoa! Pitää alkaa Sisulle opettamaan tuota. Agilityn käsiohjaus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti