torstai 22. maaliskuuta 2012

Edestäleikkaus eli persjättö

Radanpätkällä harjoiteltiin edestäleikkaamista. Tää menee kait ihan ookoo. Mulla menee paremmin ilman koiraa kuin Sisun kanssa. Aina kun luulen, että no nyt se Sisu kestää jo sen että otetaan vähän välimatkaa niin ei.. Joka kerta kun oon rouvan mielestä liian kaukana edellä, niin se jättää esteet suorittamatta ja pinkoo perään. Millähän mä ikinä saan mitään vauhtia suorittamiseen ku koiraa pitää suunnilleen kädestä pitää. Yhden kerran saatiin oikein mallikas suoritus, ja meidän kouluttaja sanoi, että nyt oli hyvän näköinen. Yks kolmesta radan kohdasta tosin mutta on sekin jotain..

Tällä kertaa musta putki ei ollut ollenkaan pelottava, mutta punaiseen ei rouva voinut kertaakaan mennä ekalla käskyllä. En taas tajua mikä logiikka tässä on. Vahvasti epäilen, että koira näyttää keskaria. Viimeinen este oli rengas, jossa oli sivuilla siivekkeet peittämässä vääriä rakoja. Ekalla meni ohi, sit harjoiteltiin kaks kertaa irtona ja sen jälkeen Sisu rupes jo radanpätkäharjoituksessa putken jälkeen oikein katseella hakemaan rengasta, irtos oikein kivasti meijän mittakaavassa ja selvästi tykkäs. Jipii, edes jotain!

Keinu ei etene. Valjaissa saa roikkua kahvassa kiinni että Sisu sen suostuu edes matelemaan. Ei auta namittaminen, se että avustaja keinuttaa ja minä namitan, ei yhtään mikään. Ei voi kyllä ainakaan sinnikkyyden puutteesta syyttää kun on kohta kaks vuotta hinkattu tota keinua (kerta viikkoon tai harvemmin, että ei voi olla kyllästymisestäkään kiinni) eikä olla edetty yhtään, ihan sama millä taktiikalla.

Kepit sen sijaan alkaa jo sujua ihan kivasti. Jätin verkot alkuun ja loppuun ja poistin toiselta sivulta kokonaan. Pari kertaa hätäili ja teki väärin viimeisen välin, josta keskeytin ja aloitin alusta ja koitin hidastaa vaikeissa kohdissa. Kouluttaja sanoi meille, että koiraa ei saisi lähettää kaukaa kepeille, vaan aina pitäisi saattaa oikeaan väliin. Hmm, mä kun olen just koittanut pidentää välimatkaa.. Ja pitää harjoitella myös keppien vasemmalta puolelta etenemistä niin, että ekassa välissä on verkot, ja koira lähetetään vähän takaakierron tapaisesti. Eli aina pitää saattaa ekaan väliin.

A ei etene. Se on ihan hyvä, mutta en mä saa yksinäni stopattua valjaista ja edettyä kauemmas niin että 2-on-2-off pysyy nätin näkösenä. Tähän tarvitaan apukäsiä.

Kyllä välillä tuntuu että tuon elukan kanssa on aika lailla yks hailee harrastaa mitään kun ei se ole tosissaan ja tuntuu ettei se edes yritä. Virtaa kyllä riittäis vaikka muille jakaa mutta miks sitä ei voi purkaa siihen tekemiseen. Sit pitää höyrytä kotona joka risauksesta ja juosta ovelle jos vähänkin nousen sohvalta tai vilkaisen edes eteiseen. Ja korostaisin tässäkin, että tota koiraa käytetään kyllä lenkillä, ei ole siitäkään kiinni. Kunhan piinaa ja näännyttää. Sit ku siltä vaaditaan tiukempaan sävyyn jotain niin voi heittäytyä selälleen ja leikkiä kuollutta tyyliin "Näkikö kaikki?!" Vitsikäs harrastuskoira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti