torstai 15. maaliskuuta 2012

Valssitreeniä

Radanpätkäharjoituksena harjoiteltiin ohjaustekniikoissa valsseja ja takaakiertoja. Kokeiltiin aluksi irtona yhtä takaakiertoa namialustalla. Sisu tuli aidan ali, mitä se ei ole tehnyt sitten alkuaikojen! Veikkaan, että tää johtui tasan siitä, että palkka oli maassa. Vaihdettiin rima poikittain, ja sit tuli oikein yli ja senkin jälkeen kun taas nostettiin rima, suoritti normaalisti. Ehkä Sisu ei vaan tartte enää välipalkkoja takaakiertoihin.

Rata meni niin, että yksi aita normaalisti, siitä suoraan seuraavalle aidalle, johon piti tehdä takaakierto. Sieltä valssilla putkeen. Putkelta taas takaakierto aidalle, samaa reittiä takas putkeen, valssilla takas aidalle takaakiertona, valssilla puolenvaihto ja sit se alunperin eka aita, sen 'takana' olleet pituus ja aita eteenlähetyksenä. Ei takkuillut niin paljon kun ois voinut luulla. Eli aletaan hanskaamaan tää homma pikkuhiljaa. Omasta ohjauksesta tai lähinnä sen puutteesta johtuen Sisu ohitti pari kertaa tai hyppäs suoraan yli vaikka piti olla takaakierto. Alkaa irtoamaan eteenlähetyksessä jo hyvin.

Kouluttajan mukaan mä en tsemppaa enkä keskity tarpeeksi. Hmm, omasta mielestä mä koitan keskittyä tai en mä nyt siellä mitään muutakaan samalla ajattele. Ehkä mä en vaan ajattele mitään, ja se on se ongelma. Mulla menee keskittyminen tasan siihen hetkeen kerrallaan, enkä osaa ajatella seuraavaa estettä pidemmälle. Siitä tsemppaamisesta mä oon samaa mieltä. Mulla ei vaan 'tuu' jotenkin sellanen törkee kiljuminen ja riehuminen. Voidaan Sisun kaa nipottaa yhessä! :D Sit jotenkin kun mennään liian 'nopeesti', mä en saa sanottua seuraavaa estettä vaikka kyllä mä nään sen, että mihin pitää mennä tai mitä seuraavaks. En saa sanottua sitä ja tuskin ohjattuakaan, katon vaan.

Nyt Sisu on alkanut taas skarppaamaan sivulletulossa, johtuisko sit siitä, että kun oon muuten vaan leikkinyt sen kaa, heitellyt lunta, keppejä, palloja ym (heittoleikit kielletty juu juu..), pyydän aika monesti sivulle tai ihan kahden askeleen innokasta seuraamista ja sit palkkaan.

Itsenäisesti tehtiin keppejä. Poistin verkkoja taas väleistä ja ihan hyvin Sisu hahmottaa välit oikein. Jatkossa alan tehdä niin, että kokoverkotetuilla kepeillä harjoitellaan vauhtia, takaaleikkauksia, persjättöjä, valsseja, erilaisia tulokulmia jne. ja sit kun hiotaan suoritusta, vähennetään verkkoja. Pitää päästä nopeesti siihen, että verkkoja olis enää yksi alussa ja yksi lopussa. Vois ehkä koittaa jo ens kerralla!

Itsenäisesti myös rengasta ja odottamaan jäämistä. Perus hiippailua taas, en tajuu. Läpi kutsumalla tulee oikeasta välistä, lähettämällä menee ketjun välistä ja yhtä aikaa juoksemalla menee läpi renkaasta. Nyt rengas oli minikorkeudella. Jatketaan harjoituksia.

Itsenäisesti myös A:ta ja kontakteja. Ylösmenolle perus juoksukontakti, alastulolle pysäytys valjaista ja namialustalla kissanruokaa, omnom. Seuraava askel tässä olis sit vissiin se, että tartten avustajan taas stoppaamaan valjaista että pääsen itse etenemään ja palaan palkkaamaan eikä Sisu pääse juoksemaan läpi.

Sisulle tuli tällä viikolla Zooplussalta paketti, joka piti sisällään seuraavaa:
- mustat Julius K-9 valjaat + security -tarrat
- ruokakuppiteline
- springeri
- 2 koirien palikkapeliä
- 2 narupalloa
- klikkeri säädettävällä äänellä
- merilevää
- oluthiivaa

Nyt päästään Sisun kanssa taas pelailemaan. Tuo naksutin oli tosi hyvä, ei pitäis ottaa korviin ääni. Nyt pääsee naksuttelemaan, jee! Ruokakuppiteline oli vähän lempura mut ei tohon hintaan nyt voi suuria odottaakaan, kyllä se sentään pystyssä pysyy. Narupallot oli ihan ok jämäkän tuntusia, ainakin toinen. Merilevä ja oluthiiva on tarkoitettu turkille, jospa Sisu vaikka misseilis. Springeriä en oo vielä päässyt kokeilemaan pyörään, tarkoitus ois kesällä lenkittää Sisua fillarilla. Ja sokerina pohjalla nuo valjaat! Siis ai että ne on niin hyvät ja ihanat! Street credit Sisu! :)

2 kommenttia:

  1. Minkä kokoset valjaat ostit Sisulle? Mä olen noita samoja katellut, että ostaisi Nattalle, punasena tosin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin Sisulle nuo ykköset. Noissa on aika hyvin säätövaraa! :) Jos ei ihan hoppu ole niin saat kokeilla noita Sisun valjaita Nattalle. Piialla on kanssa ykköset ja ne menee muistaakseni kaikille nartuille.

      Poista