perjantai 21. lokakuuta 2011

TOP 10

Koska olen hurjan monessa blogissa nähnyt tämän tehtävän, olen alkanut itsekin miettiä, mitä lempirotuja omaan top 10 -listaani kuuluisi. Rotujen ei tarvitse olla realistisesti itselle sopivia, eikä omaa rotua saa sisällyttää listaan. Minun listani rodut eivät ole missään suosituimmuusjärjestyksessä, vaan tämän hetken listalla on minua tällä hetkellä eniten puhuttelevia rotuja perusteluineen. Enjoy! Kuvat olen törkeästi raapinut kasaan Googlen kuvahaulla, eli kuvien copyright ei ole minun.

1. Venäjänvinttikoira
Tämä jalo ja pysäyttävän upea aristokraatti jaksaa sykähdyttää kerta toisensa jälkeen. Rotu henkii minulle tänäkin päivänä elävää historiaa tsaarinajan Venäjältä. Koiran mahtipontisuus ja ylväys, ja silti tietty liioittelemattomuus ei jätä kylmäksi. Väreistä suosisin itse jotakin muuta kuin valkovoittoista. Belgistä borzoi eroaa luonteensa puolesta varmasti eniten miellyttämisenhalun puutteellaan. En varmastikaan pystyisi tarjoamaan venäjänvinttikoiralle kaikkea, mitä sellaisen omistaminen vaatii, mutta vinttikoirien ratajuoksukilpailut voisivat olla kiinnostava harrastus.


2. Afgaaninvinttikoira


Venäjänvinttikoiran tapaan sulavalinjainen ja ylväs afgaani on pysäyttävä näky. Myös tämän rodun suhteen suosisin tummempia värejä. Afgaanin suhteen eniten mietityttää kauniin turkin ylläpito. Vaikka olenkin tottunut jonkin verran hoitamaan koiran turkkia villakoirien kautta, mietityttää, jaksaisinko hoitaa noin ison koiran turkkia sen arvolle vaativalla tavalla. Ruusunpunaisissa kuvitelmissani kun afgaanini turkki on aina tip top.

3. Amerikancockerspanieli
Tässä koirarotujen kaunottaressa on kaikki kohdallaan. Iloinen, innokas ja rakastettava, eikä tippaakaan aggressiivinen luonne vetoaa minuun erityisesti. Jenkissäkin mietityttää turkin työläys, sillä sääli olisi noin kaunis karva kokonaan lyhyeksi leikata.

4. Kiinanharjakoira powder puff
Olen pitkään haaveillut pikkukoirasta belgin rinnalle. Puuterihuiskun turkin miellän helppohoitoisemmaksi kuin villiksen, ja kokonsa puolesta kiinanharjakoira istuisi suunnitelmiin mukavasti. Tämä rotu vaikuttaa hyväksyttävältä kompromissilta villakoiran ja vinttikoiran välillä.

5. Schipperke
Pieni ja pippurinen laivakoira on aivan kuin minibelgi! Ei liene sattumaa, että monella belgiharrastajilla näkyykin olevan schipperke lauman jatkona. Turkinhoidon huolettomuus ja koiran eloisuus ja koulutettavuus kompaktin koon lisäksi ovat saaneet minut harkitsemaan tätäkin rotua belgin rinnalle.

6. Basenji
Tämä laulava ryppyotsa hurmaa erilaisuudellaan. Basenjin harkitsevainen opportunismi ja tietynlainen kettumainen viekkaus vetoavat.

7. Staffordshirenbullterrieri
Pieni iso koira, jonka reippaus ja iloisuus saa hymyn huulille. Parhaimmillaan staffi on huoleton persoona, joka on aivan täysin vakuuttunut siitä, että kaikki rakastavat juuri häntä. Reviiritietoisena koirana staffi ei kuitenkaan sovi suunnitelmiini, joten tyydyn vain ihailemaan näitä kaukaa. Agilityryhmässämme on tällä hetkellä staffi, ja onhan sitä joka kerta käytävä moikkaamassa.

8. RottweilerRottweilerin järkähtämätön rohkeus tekee suuren vaikutuksen. Monilla tuttavillani on rotikoita, ja vaikka alunperin ajattelin, etten kuuna päivänä haluaisi itselleni rotikkaa, on mieli vaan muuttunut. Kun rottweiler on kasvatettu ja koulutettu oikein, se on mitä parhain harrastuskoira ja luotettava ystävä.

9. NewfoundlandinkoiraTällainen lupsakka nallekarhu on ollut yksi suosikkiroduistani pikkutytöstä asti. Kuitenkin kuolan ja karvan määrä hieman hirvittää.

10. MastiffiValtavasta koostaan huolimatta suhteellisen terve mastiffi täyttää listani kymmenennen paikan päättäen luettelon. Mastiffin rauhallisuus, vankkahermoisuus ja hätäilemättömyys tarttuu. Unelmissani talon ison koiran paikka on varattu tälle rodulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti