tiistai 25. lokakuuta 2011

Sisun ekat JATPailut

Sisu agiliiteli tänään mölliluokassa kahteen otteeseen. Rata oli tosi vauhdikas mutta ohjauksellisesti helppo, periaatteella siksakkia kentän laidasta laitaan, yhteensä 15 estettä. Muutaman valssin ja yhden persjätön lisäksi ei tarvinnut oikeastaan päätykäännöksiä lukuunottamatta juosta kuin suoraan. Radan ihanneaika oli 50 sekuntia.

Arvelin, että radalla meidän ongelmat ilmenee alastulokontakteilla ja putkeen irtoamisilla. Ekalla kerralla Sisu meni epäröimättä putkiin ja kontaktiesteet meni ihan ilman moitteita, mutta jostain syystä virhe tuli niinkin helpossa kohdassa kuin toisen putken suulta suorassa linjassa olevalla aidalla, jonka Sisu jostain syystä kiersi oikealta puolelta. Olisinko huitonut kädellä tai sanonut ohjeen liian myöhään? Muistelenkohan oikein, että Sisu toisti tän virheen kolmannella putkella.. A:n kanssa ei kuitenkaan nyt ollut mitään ongelmaa. Meidän aika oli 49.98 ja tulos HYL, virheitä oli aika monta.

Toisella kerralla rata oli jo tuttu. Nyt jostain syystä Sisu ei mennytkään toiseen putkeen heittäen, vaan kielsi, josta siis 5 virhepistettä. Muu rata meni hyvin ja vauhdikkaasti. Meidän aika oli tällä kertaa 38.72. Meidän sijoitus ekoissa JATPailuissa oli siis 8/16. -11,28 ja 5 vp.

Sisun fiilis oli koko JATPailujen aikana tosi hyvä ja innokas. Jo hallille tullessa Sisu oli ihan intopinkeenä, ja ilmoittautumisen jälkeen kun käytiin vielä ulkona vähän juoksentelemaassa, Sisu oli ihan sen näköinen, että "Nyt tais unohtua jotain, eihän me tehty tuolla sisällä vielä mitään?" Selvästi viretilaan vaikuttaa se, kun ei ole pitkiä odotteluja eikä jäädä hinkkaamaan mitään yksityiskohtia. Meille sopii selvästi se tyyli, että käydään roiskaisemassa sinne päin, ja pienen tauon jälkeen toistetaan harjoitus. Tällä taktiikalla Sisu tekee vaikka kuinka monen esteen sarjoja, mutta yhden tai kahden esteen tai yhden asian, kuten kontaktin hinkkaaminen saa sen näyttämään keskaria. Huomasin myös sen, että nyt mun ohjaus oli ehkä suurieleisempää ja äänekkäämpää kuin treeneissä. Välissä osasin olla huutamatta aina "täällä" ja sen sijaan osasin tsempata Sisua kun se teki hienosti.

Tarviis ilmoittaa puhelinnumero seuralle, niin saisi hallin sähkölukkoja auki itsenäistä harjoittelua varten. Vois kattoa marraskuulta, kun oon taas täysipäiväinen kotiopiskelija, joitain aamupäiviä niin, että edeltävänä päivänä olis ollut kisaavien treenivuoro, niin olis valmiita ratoja käytösssä. Lisäks arkiaamuisin on kuulemma vähemmän treenaajia! Perjantaina sitten kontaktikoulutukseen ja lauantaina aamutuimaan nokka kohti Seinäjokea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti