torstai 3. lokakuuta 2013

Koirahieronta

Sisulla ja Sennalla kävi eilen hieroja. Hierojalla ei ollut lainkaan niin pahaa sanottavaa, kuin mitä ajattelin.

Sisu on kuulemma belgiksi todella avoin ja ottaa vieraat hyvin vastaan ja hyväksyy käsittelyn. Rauhallisimmasta päästä koiria, mitä meillä käyneellä koirahierojalla on asiakkaanaan ollut. Sisu tietää jo, kun olohuoneeseen levitetään patja ja sille sanotaan, että "hoidetaan", niin se menee valmiiksi kyljelleen patjalle makaamaan. Ikäisekseen Sisu on hyvässä fyysisessä kunnossa, eikä sen ikää kuulemma arvaisi muuten kuin harmaantuneesta kuonosta. Sisulta ei löytynyt mitään isompaa häikkää, jalkojen lihakset eivät olleet oikeastaan ollenkaan jumissa. Eniten kireyttä ja kipukohtia löytyi selästä, niin kuin aavistelinkin. Rintarangan kohdalta löytyi yksi piste ja alaselässä taisi olla jäykkyyttä. Sisulla on vahvempi lihaksisto takana kuin edessä, mikä on kuulemma ihan normaalia. Karkeasti jaoteltuna koiran vauhti tulee takapään lihaksista, ja voima etupään lihaksista, näin mulle kerrottiin. Sisu antoi hieroa ja venyttää itseään tosi hyvin.

Sennaa ei hierottu "oikeasti", vaan lähinnä totutettiin käsittelyyn ja tarkastettiin, millaisessa lihaskunnossa se on. Senna ihmetteli patjaa, mutta kovin kauan en antanut ihmettelyille sijaa, vaan keikautin Sennan kyljelleen patjalle. Ihme kyllä, Sennakaan ei räpiköinyt vastaan vaan hyväksyi käsittelyn nätisti. Aluksi aloitettiin vain silittelemällä ja rapsuttelemalla ja sehän Sennasta oli ihan superkivaa. Sennalla on hierojankin mielestä paljon enemmän massaa ja karvaa kuin Sisulla. Sennasta ei löytynyt minkäänlaisia jumeja, ja niitä kuulemma harvoin näin nuorilla koirilla edes onkaan. Koska Sennasta aiotaan kilpakoiraa, on lihashuoltoon totuttaminen ja lihaksiston kehityksen seuraaminen hyvä aloittaa jo heti junnuna. Sennalla on paljon äitiään vahvempi lihaksisto kehittymässä, ja Sennallakin takana enemmän lihasta kuin edessä. Senna pysyi yllättävän hyvin paikoillaan. Ei missään vaiheessa pakotettu Sennaa pitämään esim. päätä alhaalla, ettei koko touhusta tule Sennan mielestä vastenmielistä paikallaanpitämistä vaan kivaa yhteistä tekemistä.

Noin kuukauden kuluttua olisi hyvä hierottaa Sisu uudelleen ja katsoa, miten jumiin se kuukauden alkana menee vai meneekö, niin osaa sitten suunnitella hierontatahtia. Samalla ajattelin hierottaa Kiirankin, senkin tekee hyvää käydä vähän tarkistuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti