maanantai 14. lokakuuta 2013

Ketunpolun leiri

Viikonloppu vietettiin Eskolan leirikeskuksessa Kuorevedellä Ketunpolun koulutusleirin merkeissä. Oli tosi mukava viikonloppu! Kouluttajina Tuukan lisäksi olivat Mirva Äikäs ja Marko Kalliokoski. Varsinkin Markon tyyli kouluttaa miellytti itseä. Jos ei muuta oppinut, niin sen, että aina ennen treeniä pitää olla kirkkaana mielessä kolme asiaa: Mitä olen menossa tekemään, miten ja miksi. Ennen kuin nämä asiat on selvillä, on turha käyttäytyä koiraa kohtaan epäjohdonmukaisesti ja epäreilusti. Tämän kun vielä oppisi!

Sennan jäljestämisessä alkaa vihdoin löytyä oikea rytmi. Senna tarkistaa jokaisen askeleen, ja minä osaan rytmittää omat askeleet sopiviksi, pitää kädet paikallaan ja antaa koiralle liinaa askelilla. Jälkikouluttaja Mirvan mukaan Sennan jäljestäminen on mukavaa katseltavaa. Senna jäljestää innostuneesti ja häntä tötteröllä, koska on varma omasta tekemisestään. Talvikaudella aloitetaan Sennalla ilmaisut, että saadaan mahdollisesti niitä jo ensi kesänä yhdistettyä jäljelle. Tässä Netan ottama kuva Sennan jäljestämisestä.


Tottiksen suhteen ollaan vielä alkutekijöissä. Koska itseä inhottaa tottis, olen mielummin antanut olla kuin pilannut koirankin fiilikset sen suhteen. Markon ja Mirvan kuunteleminen oli kyllä todella inspiroivaa, ehkä mustakin tottisihminen vielä tulee. Kaikki lähtee leikistä. Ennen kuin koiralla on kivaa ohjaajan kanssa, ei voida vaatia minkäänlaista tottista. Sennan kanssa siis jatketaan leikkimistä ja ujutetaan sekaan tottista niin, ettei ohjaajankaan mielentila kerkeä laskea. Sennan seuraaminen (imuuttamalla) on paikka paikoin jo hyvää, sen pitää vain rauhoittua vähän. Mun pitää itse olla selkeämpi. Perusasento Sennalla on vielä hakusessa. Se on liian takana ja perusasennossa oleminen on epävarmaa. Tätä lähdetään vahvistamaan seuraavaksi. Tehdään perusasennosta rauhallinen ja mukava asia.

Oli mukava nähdä kaikkia leirillä olleita! Toisten kanssa nähdäänkin pian uudestaan, kun Sennan ensimmäinen virallinen näyttely koittaa Seinäjoella lauantaina. Koulutusleirit, näyttelyt ja kaikenlaiset koiratapahtumat on kyllä aina niin mukavia, kun pääsee näkemään hienoja koiria omistajineen. Kiitos kaikille mukana olleille ja erityisesti kouluttajille tsempeistä ja ajatuksen aiheista! Toivottavasti näitä leirejä jaksetaan jatkossakin järjestää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti