maanantai 23. syyskuuta 2013

Kehäkettu ja hakuhauva

Sennan eloon on mahtunut paljon erilaista treeniä ja karkeloa. Senna on ollut bailaamassa Tuukan treenikavereiden koirien Rutjan (Tuliturkin Run Rings Round) ja Päiken (Idole du Fosseret) kanssa. Molemmat on tosi kivoja kavereita, ja toivotaan, että Senna pääsee leikkimään jatkossakin.

Senna on päässyt treenaamaan ilmaisua, ja Sennasta tuleekin haukkuva hakuhauva. Kissanruuan avulla haukku irtoaa jo suhteellisen nopeasti. Tässä etenemisesteenä olen minä itse huonosti ajoitetun palkkaamisen kanssa. Palkkaan koiran aina just kun haukku loppuu, enkä kesken haukkua. Senna on niin nopea haukkumaan, että on kauhean vaikeaa koittaa ehtiä oikeassa kohdassa kehumaan. Pitää koittaa naksutinta tähän!

Senna on myös etsinyt maalimiehiä metsästä. Keskilinjalla Sennalle kivoin treenikaveri Tarja houkutteli Sennaa ensin nakilla, ja minä pidin Sennaa pannasta kiinni. Sennan huomion saatuaan Tarja eteni muutaman metrin metsään ja jäi sinne. Kun Senna nojasi eteenpäin, päästin pannasta irti ja Senna pääsi syömään nakkia maalimieheltä. Sennalle tehtiin pari tällaista harjoitusta, maalimiehinä Tarja ja Emppu. Vähän vielä pöhinäkausi nostaa päätään, mutta uskon, että se menee kyllä ohi.

Senna kävi sunnuntaina Suomen Belgirescuen mätsärissä Agoran parkkihallissa. Senna oli hienosti sinisten pentujen kolmas. Kia ja minä esitettiin Senna vuoron perään. Kia vei Sennan ensin suoraan autosta pentukehään. Tämä tuli vähän puun takaa Sennalle, kun ei ehditty valmistautumaan. Ensin Senna oli ihan riemuissaan, että jee, Kia! Ja sitten kesken kaiken se heitettiinkin suoraan kehään ja tuomarin tarkasteluun, niin jännittihän se, joten sininen nauha. Sinisten kehään Senna menikin sitten mun kanssa. Siellä meni jo pikkuisen paremmin. Pilvi ja Tuukka olivat avustamassa meitä kehän laidalla. Senna sijoittui sinisten pentujen kolmanneksi. Mikäli muistan oikein, niin voiton vei aivan syötävän suloinen rotikkapentu, jota olin ihaillut jo ennen mätsärin alkua. Paras belgi -kehässä Senna sijoittui neljänneksi.

Mätsärin jälkeen käytiin vielä valokuvaamassa Ketunpolun Hundkarusellen Mattilanniemen nurmialueella. Pilvillä oli Tuukan kamera lainassa. Yritän saada kuvat purettua koneelle mahdollisimman pian. Tässä joitakin Piian ottamia kuvia.


Sisulainen Mattilanniemessä patsastelemassa


Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.


Kaunis mamma kerrankin korvat pystyssä!


Sisarukset Senna, Ellu ja Roni. Kaikki todella kauniin värisiä ja hyvämaskisia, vaikka kaikki ovat groenendaelvanhemmista. Ellu ja Roni ovat Sisun ensimmäisestä pentueesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti