tiistai 10. tammikuuta 2012

Kontaktien hiontaa

Viime kerralla keskityttiin kontakteihin. Harjoituksena oli ohjauksellisesti suht helppo rata, jossa oli aitoja, putki, kepit (Sisulle osittain verkoilla), puomi ja A.

Aluksi piti tietenkin palata palkkaamaan paikallaolosta, kun ekalla kerralla sieltä nousi ja lähti hiipimään perään.

Olin positiivisesti yllättynyt, että Sisu upposi putkeen takaaleikkauksella, hyvä Sisu!

Osana rataa kepit ei menneetkään niin hyvin, jotain urpoili, eli pitää vielä varmentaa tätä.

Puomilla juoksukontakti ylös kuten suunniteltu, alastulokontaktia joutui vähän mallaamaan. Palkkasin oikeasta suorituksesta (2-on-2-off), etenin, palasin palkkaamaan ja käskytin seuraavalle esteelle. Tällä esteellä mulla on paljon parannettavaa käskyjen suhteen. Ylösmenokontaktilla ei tarvitsisi sanoa 'koske, kiipee', vaan pelkkä 'kiipee', koska 'koske' tarkoittaa nimenomaan 2-on-2-offia, jolloin pysähdytään. Tää ei tule koirallekaan sen selkeemmäksi, jos itse käytän käskyjä epäjohdonmukaisesti. Lisäksi olen täysin unohtanut kontaktilta vapauttavan käskyn 'mene'. Tää mun pitäis aina muistaa huikata väliin, sillä sitten kun (JOS!!) edistytään, niin voin itse ottaa välimatkaa kontaktilla napottavaan koiraan, jos se lähtee liikkeelle vasta 'mene'-käskyllä.

Sit olikin radan ensimmäinen haastava kohta, aita ja heti sen edessä oikealla puolella A, eli koiran piti tehdä tiukka käännös. Mahdollisuus olis ollut tehdä tähän myös sylkkäri, mutta Sisu oli mua nopeampi, eli ei tarvinnut yrittää sitä. Ylösmeno hyvä, alastulokontaktilta tuli liian nopeasti pois. Jätin palkkaamatta ja otettiin uudelleen. Tällä kertaa käskin odottamaan, etenin ja palasin palkkaamaan. Jenny huomasi, että mä jätän Sisun kontakteille tosi epävarmasti. En ihan täysin luota siihen, että se jää kontaktille, joten itsekin etenen vähän hiipien pois Sisun luota, ja käskytys on epävarmaa. Nyt tähän reippautta lisää! Varma 'odota', ripeä parin askeleen poistuminen, paluu koiran luokse ja oikeasta suorituksesta reilu palkkaus.

A:lta suorassa linjassa aita, 90 asteen kulmassa oikealle toinen aita, 90 asteen kulmassa oikealle c-putki. Sisu toimii ihan hyvin suorissa kulmissa, ei mitään erikoisempaa kommentoitavaa. Hyvin upposi myös putkeen. Palkkasin putken jälkeen niin, että kun Sisu tuli putkesta ulos, heitin sille namin maata pitkin.

Itsenäisesti treenailtiin keppejä. Ekoissa ja viimeisissä väleissä ei ollut verkkoja, välissä oli 2, sit tyhjää ja taas 2. Kiia avusti namialustan luona siltä varalta, jos Sisu huijaiskin, vaan eipä tuo huijannut. Hyvin alkaa löytää jo oikean aloitusvälin kepeille, olin ihan ihmeissäni. Pidennettiin hieman lähetysmatkaa ja namialustan etäisyyttä. Tästä lähdetään pikkuhiljaa varmentamaan loitontamalla verkkoja, vaihtelemalla tyhjien kohtien paikkoja, lähetyskulmaa ja namialustan sijaintia.

Seuraava kerta on viimeinen ohjattu kerta, meillä on leikkimieliset möllikisat. Meidän ryhmän vuoro säilyy kalenterissa uuden jakson alkuun saakka, joten käydään pakkasten salliessa hallilla omatoimitreenaamassa. Myös muita meidän ryhmäläisiä aikoo käydä silloin, mikä on hyvä, sillä tarvitaan apukäsiä. Luulen, että taidetaan Sisun kanssa hakea uudestaan Jatko II -ryhmään. Saadaan varmennettua opittuja taitoja paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti