perjantai 10. elokuuta 2012

Kesäkuulumisia


Blogi on ollut aika hiljainen kesän aikana, oikeastaan meille ei ole tapahtunut mitään kummempia. Sisu on päässyt jonkin verran uimaan ja tykkää siitä kovasti. Yhden kerran käytiin myös koirapuistossa, ja sekin jopa onnistui Sisulta ilman suurempia mielenliikauksia.

Agilityssa edetään hyvin pienin askelin, mutta edetään kuitenkin. Tällä haavaa Sisu pelkää keinua, muut esteet sujuvat jo ihan hyvin. Keppeihin toki pitää olla verkot, eikä paikallaan pysyminen aina meinaa Sisulta ihan onnistua. Keinun kanssa meillä on nyt siedätys menossa: Laitetaan aidan siiveke keinun toisen pään alle tueksi ja houkutellaan Sisu seisomaan 2-on-2-offiin alastulokontaktille ja syötetään kissanruokaa. Kyllä se tästä vielä joku päivä! Meillä on enää yksi kerta agilitya jäljellä ja sen jälkeen alkaa haku seuraavan jakson koulutuksiin. Ajattelin hakea mölliryhmään, saas nähdä.

Sisu painaa tällä hetkellä 22,0 kg, mikä on ennätyspaino Sisulle koko sinä aikana kun se on ollut mulla. Hyvä hyvä! Nyt Sisu on taas kyllästynyt syömään, en tiedä miksi. Sille on syötetty lähiaikoina aika paljon sikanautaa, jospa se vaan tökkii. Kävin ostamassa sille pitkästä aikaa taas nappuloita, Eukanuban Working & Endurancea, jospa se vaikka maittaisi. Olen paistanut Sisulle nyt juusto-jauhelihapihvejä ja viikonloppuna menu sisältää sian sydäntä. Olen tullut siihen lopputulokseen, että koska kyseessä on aikuinen koira jolla ei ole minkäänlaista keskeneräistä kasvuvaihetta, eikä se ole kantavana, niin suotta stressaan liikaa sen syömisistä, ei kai se itseään sentään nälkään tapa. Kunhan nyt ei kauheasti laihtuisi.

Käytiin viime viikonloppuna Piian ja Annen kanssa Ruotsin belgierkkarissa sekä kyläiltiin niin Kiosan's - kuin Breakpoint's -kennelissäkin. Oli tosi mukava reissu, ja säätkin ihan suotuisat. Sisu ei ollut reissussa mukana, vaan oli mun vanhemmilla hoidossa. Kehissä nähtiin Piian ja Annen koirista Bono, Näpsä, Möttönen, Milan ja Pulmu.

Sisulla kävi tällä viikolla hieroja. Ilmeisesti mitään pahoja jumeja ei ollut, lähinnä niskan ja lapojen alueella. Saatiin venyttelyohjeita ja tasapainoharjoituksia, joita pitäisi nyt jaksaa / muistaa tehdä 2-3 x viikossa.

Lisäksi sain aikaiseksi ilmoittautua kasvattajan jatkokurssille, joka pidetään Kuopiossa marraskuussa. Tilasin jo kurssin vaatimuksiin kuuluvan kirjan Koiran ruokinta ja hoito, ja toinen kirja, Parempaan pentutulokseen, multa löytyykin jo ennestään.

Sunnuntaina ollaan taas lähdössä Somerolle paimentamaan. Kiva juttu, odotan jo innolla. Saapa nähdä, syttyykö Sisu lampaisiin yhtään enempää tai nopeammin kuin viimeksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti