torstai 10. marraskuuta 2011

Parit ratatreenit

Oi, onpa jänyt parit treenit raportoimatta ja mitäs mä niistä nyt enää muistan!

No, sen verran, että molemmilla kerroilla toinen ohjattu harjoitus oli radanpätkä ja lisäks itsenäisesti harjoiteltavia esteitä. Molemmilla kerroilla ohjaajana Sini.

Radanpätkät alkaa sujua, Sisu edelleen tykkää tehdä vauhdilla pitkiä pätkiä. Se lukee rataa jo sen verran itse, että kun mennään sama pätkä monta kertaa, se tekee joka kerran vähemmän ja vähemmän virheitä. Paha vaan, että kisoissa ei sit saa koittaa viidettä kertaa. :D Monesti tulee jonkin esteen ohituksia tai kiertämisiä, ja se johtuu mun ohjauksen puuttumisesta tai huitomisesta.

Kontakteja Sisu tarjoaa mielellään ja puomi on sen mielestä ihan huippueste! Viime treeneissä putki tuli puomin alta ja siitä piti tehdä jyrkkä käännös tai vähän sellanen neulansilmän tapainen vekki taaksepäin, että sai suoran etenemisen ylösmenokontaktille. Kutsuin huonosti ja puomi on niin vetovoimainen esteenä, että jotenkin Sisu sai hypättyä puomin nousevalle osalle putken jälkeen puomin sivusta koskematta kontaktipintaan lainkaan. Mitä ihmettä! Puomin alastulokontaktilta mun ei saa lähteä etenemään ilman Sisua. Lähdin vissiin Sisun mielestä liian  kauas, niin se tuli ennen kontaktipintaa tasajalkahypyllä sivuttain alas puomilta. "Et mee!" :D

Itsenäisesti treenattiin okseri - keinu - rengas -yhdistelmää. Tein malttamisharjoituksia niin, että jätin Sisun istumaan alkuun ja menin itse keinulle. Ei meinannut oikein pysyä paikoillaan, joten tein sitä että jätin istumaan, otin etäisyyttä, palasin palkkaamaan, etenin. Hyvällä vauhdilla tuli okserin yli eikä ihmetellyt kahta rimaa ollenkaan. Keinuun saadaan pikkuhiljaa taas reippautta, tarvii vaan tukee ja tsempata koko ajan. Eikä saa pitää kättä koiran näkökentän edessä. Rengas ei alkuun meinannut onnistua läpi vetämällä mitenkään mutta sit kokeilin vauhdista juosta Sisun kanssa yhtä matkaa ja kyllä se sit sen teki! Sisu on outo. Puomilla sitä ei saa jättää mutta renkaalla sen kanssa ei saa olla.

Eipäs vaan ahaa, nyt mä sen taas tajuan! Rintamasuuntaa ei saa kääntää Sisuun päin kun se paineistuu siitä vaikka mä luulen palkkaavani ja rohkaisevani sitä. Mut kun musta on omituista jättää koira "vahtimatta" selän taakse, kun meillä on ollut se putkiongelma, pitää aina tarkistaa että menihän se nyt. Sisun kanssa pitää siis juosta rinta rinnan, sitä pitää saattaa esteille ja varsinkin putkella ja keinulla tsempata sitä tosi paljon, mutta ei saa kääntyä sitä kohti.

Treenattiin keppejä itsenäisesti. Alusta ja lopusta oli jo kaks ekaa pujottelua ilman verkkoja, sit taas verkkoja mutta keskellä tyhjä kohta. Hyvin menee jo! Kepit vetää hyvin puoleensa ja pujottelu alkaa aina oikealta puolelta kun ohjaan aina tarkasti oikeaan väliin. Välissä olevasta raosta ei häiriinny lainkaan. Tätä varmennetaan nyt vielä, sillä ilman verkkoja ei vielä suju. Jankataan tätä nyt niin kauan että saadaan kunnolla vauhtia ja harjoitellaan lähettämistä kauempaa ja eri kulmista.

Irtoamisharjoituksia pitäisi myös muistaa tehdä, Sisu on niin mussa kiinni ettei meinaa irrota esteille ja se taas hidastaa, kun mä en tietenkään ole yhtä nopea kuin Sisu voisi olla jos voisi juosta itsekseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti