perjantai 23. elokuuta 2013

Haaste!

Meidät on haastettu Hirmuriesan matkassa -blogissa. Säännöt ovat seuraavat:

» Kerro 11 asiaa itsestäsi.
» Vastaa haastajan 11 kysymykseen.
» Keksi 11 uutta kysymystä.
» Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
» Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät.11 asiaa minusta:
1) Vielä jokin aika sitten halusin kovasti oman rotikan. En enää. :D

2) Mulla on pk-rotuisia koiria, mutta en tykkää tokosta / tottiksesta.

3) En ole koskaan omistanut muun merkkistä kännykkää kuin Nokia.

4) Palelen tosi herkästi. Siitä johtuen nukun jo nyt, elokuun puolivälissä, flanellipyjamassa tai vähintään pitkähihaisessa yöpaidassa. En myöskään ole uinut tänä kesänä kertaakaan juuri tästä syystä. Alkukesästä otin geelauksen varpaankynsiin. Hukkaan meni, ei ole ollut montaakaan päivää, kun olen tarennut olla sandaaleissa tai paljain jaloin.

5) En ole yhtään erähenkinen, enkä siksi haaveile edes omasta kesämökistä.

6) Kodintekstiilien, astioiden ja ruuanlaittovälineiden tulee olla tietyn merkkisiä. Tällä hetkellä kelpuutan esim. seuraavia: Luhta, Marimekko, Finlayson, Vallila, Hackman, Iittala. 'Vääränmerkkiset' pyritään poistamaan tai annetaan koirien käyttöön.

7) En ole käynyt verenluovutuksessa siitä syystä, että mua ärsyttää veripalvelun kanta siitä, että veren kelpaaminen tai kelpaamattomuus on luovuttajan seksuaalisesta suuntautumisesta kiinni. Nyt kuitenkin ajattelin käydä kokeilemassa, josko mun hemoglobiini riittäisi verenluovutukseen. Yritän niellä harmitukseni ja ajatella, että mun verestä voi olla jollekin toiselle ihmiselle apua.

8) Mun on tosi helppo sortua 'Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista' -tyyppiseen ajatteluun. Jos en osaa jotakin, tai en voi saada jotakin syystä x, käännän asian mielessäni niin päin, että en olis halunnutkaan osata, tai mihin tollasta edes tarttee.

9) En kuulu kirkkoon, ja mikäli saan joskus lapsia, en halua, että niitä kastetaan.

10) Mulla on tosi paljon saavuttamattomia haaveita, ja sekös turhauttaa. Ei ole oikein mitään konkreettisia tavoitteita, vaan kaikki on niin suuria ja kaukaisia.

11) Rakastan koiriani eniten maailmassa (yllätys!), ja puolustaisin niitä tarvittaessa hanakammin kuin edes itseäni. Mulle voi sattua jotain ihan vapaasti, ja mua saa arvostella, mutta koiria ei.


Haastajan kysymykset minulle:
1. Miksi päädyit juuri tuohon rotuun/lajiin/yksilöön? 
2. Lempimaasi?
3. Unelmakoirasi? Rotu, väri, nimi, luonne?
4. Mikä on sosiaalisen median paras puoli? Entä huonoin?
5. Pidätkö kissoista? 
6. Harrastuksesi? 
7. Mikä kappale sinulla soi juuri nyt päässä? 
8. Pelkäätkö matelijoita? 
9. Ärsyttävin luonteenpiirre sinussa itsessäsi? 
10. ...Entä muissa? 
11. Keikutko tuoleilla?

Vastaukset:

1. Belgianpaimenkoiraan päädyin, koska se on ollut yksi mun lapsuuden lempiroduista. Long story short, Enna du Bois du Tôt. Belgianpaimenkoiran muunnoksista olen omistanut tervuereneja 2 kpl ja groenen daeleja 1 kpl. Laekenois ja malinoiskin kyllä kiinnostaa. Sisuun päädyin Mäkelän Merjan vinkistä ottaa Sisun pentu. Pentuja ei sillä kertaa tullutkaan, mutta sitten sainkin Sisun sijoitukseen. Sennaan päädyin, koska halusin Sisun pennun, yhdistelmä oli mieleinen, ja Senna oli ainut pentu.

2. Ei ole riittävästi kokemusta nimetä sellaista maata, jossa olen käynyt vain lomalla. Yhteiskunnan toimintanormit ja hyvä sosiaaliturva pistää mut vastaamaan Suomen ja Ruotsin.

3. Unelmakoiria ovat monet lapsuuden koirakaverit. Tässä tuskin sitä haetaan. Haaveilen omasta schipperkestä. Jos ottaisin nartun, haluaisin sille jonkin oikein tyttömäisen nimen. Jos ottaisin uroksen, haluaisin laittaa sen nimeksi Juti. :D Unelmakoiran luonnetta on vaikea määritellä. Toisaalta Sisu on luonteensa puolesta mun unelmakoira, vaikka on siinä parannettavaakin. Sisu on kuin viini, paranee vanhetessaan. Se on jo nyt, 7-vuotiaana, kuin ihmisen ajatus. Ihana Sisu. <3

4. Somen paras puoli on, että pysyy perillä kavereiden kuulumisista, vaikkei kiireiltään ehtisikään soittaa tai tavata. Helpottaa myös yhteydenpitoa pitkien välimatkojen päähän. Huonoin puoli on, että varmaan vähemmän tulee soitettua tai tavattua kavereita, kun kuulumiset hoidetaan somen kautta. Somessa leviävät 'tykkää ja jaa' - mainokset ärsyttävät. Samoin se, että omasta elämästä pyritään tekemään kiiltokuvakirjaa, tai päivitetään jonninjoutavia 'jospa sitä..' -nollainfopäivityksiä. Ei joka asiaa tarvitse raportoida.

5. Pidän kissoista, jos ne ovat koiramaisia. Kissamaiset kissat ei toimi mulle, vaan lähinnä ärsyttävät.

6. Koirahommien lisäksi en harrasta oikein mitään. Jos mulla olisi töiden ja koirien jälkeen vapaa-aikaa, käyttäisin sen opintoihin, kodinhoitoon ja kavereiden tapaamiseen. Joskus mullakin on niin paljon vapaa-aikaa, että voin lukea kaunokirjallisuutta tai käydä vaikka ryhmäliikuntatunneilla. Sitä odotellessa.

7. Mulla soi melkein koko ajan joku biisi päässä. Toisaalta kätevää, toisaalta raivostuttavaa. Now playing David Guetta - Play hard.

8. En pelkää lemmikkimatelijoita, mutta jos joku luonnonvarainen käärme tulisi vastaan, vois tulla pian jännäkakka housuun.

9. Nipottaminen ja tarkkuus. Jos joku asia on 'väärin', voin vain harvoin antaa asian olla.

10. Epäjärjestelmällisyys, laiskuus, suunnittelukyvyn puute ja yhdys sana virheet.

11. En.


Mun kysymykset:
1) Koirarotu, jonka haluaisit? Ei saa vastata sitä rotua, jota kotoa löytyy jo.
2) Koirarotu, jota et ottaisi? Miksi?
3) Viimeisin lukemasi kirja? Mistä kertoi ja mitä pidit?
4) Mitä näet, kun katsot oikealle?
5) Henkilö, jota ihailet? Miksi?
6) Jos saisit kolme toivomusta, mitkä ne olisivat?
7) Oletko jossain asioissa ehdoton? Missä?
8) Mitkä ovat mielestäsi hyviä puolia syksyssä?
9) Haluaisitko asua jossain muualla, kuin nyt? Jos, niin missä?
10) Oman koirasi parhaat ja huonoimmat puolet?
11) Oletko kiinnostunut koirankasvatuksesta, haluaisitko itse kasvattaa? Jos, niin minkälaisia suunnitelmia sinulla on?


Haastamisessa oikaisen vähän. Haastan kaikki, jotka lukevat tämän päivityksen. Kommentoikaa alle, kun olette haasteeseen vastanneet, niin käyn lukemassa vastaukset. :)

1 kommentti: