keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Shokkiylläri!


Pari viikkoa sitten Sisu alkoi tuottaa maitoa. Ajattelin, että nyt on akkakoira oikein tukevasti valeraskaana. Soitin Piialle ja kysyin neuvoa. Kuulemma lisää liikuntaa ja vähemmän ruokaa, ja ei auta kun odotella. Annoin Sisulle myös muutaman pehmolelun, sillä halusin kokeilla, alkaako se hoitaa niitä, kuten valeraskauden oireisiin kuuluu. Eipä alkanut ei. Takaraivossa alkoi itää ajatus, entä jos sittenkin... Sisu lähti Piian luokse Mänttään, sillä olin tuntevinani jonkinlaista liikettä tunnustellessani Sisun vatsaa. Sisulle varattiin aika röntgeniin 11.3.2013, jotta saataisiin varmistettua, onko Sisu kantavana vai ei. Röntgenissä näkyi yksi pentu, täysin normaalin kokoinen.


Synnytystä odoteltiin kovasti seuraavalle viikonlopulle, vaan kun ei niin ei. Yhden pennun raskauksissa voi käydä niin, että kantoaika pitenee, eikä synnytys välttämättä ala, kun kohdunsuulle ei ole painetta eikä tunkua tarpeeksi. Maanantaina 18.3.2013 Piia soitti eläinlääkäriin, ja sieltä sanottiin, että odotellaan vielä tämä päivä ja jos ei vieläkään kuulu mitään, niin keisarinleikataan 19.3.2013. Niin koitti tiistai, eikä mitään vieläkään tapahtunut. Sisu päätettiin leikata, sillä vaikka kohdunsuu oli auki, ei synnytys alkanut normaalisti. Pennun hengen pelastamiseksi ei voitu odottaa enää seuraavaan päivään. Odotin jännityksestä jäykkänä Piian soittoa, jotta saisin heti tietää miten Sisu voi ja kumpi pikkumusta sieltä tuli. Yllätys olikin melkoinen, kun Piia ilmoitti, minkälainen pieni kuninkaallinen sieltä tulla tupsahti. Saanko esitellä, Senna:
Äidin ja lapsen yhteinen taival alkoi melko takkuisesti, sillä Sisu oli ihan pöhnässä saamistaan nukutuslääkkeistä. Onneksi Yana-täti toimi hienosti varaemona pikku-Sennalle. Seuraavana aamuna Sisukin oli jo tällä planeetalla. Tässä ensimmäinen yhteiskuva pakkiparista:Kyllä on todellinen pikku kuninkaallinen tuo meidän suomenruotsalainen (pikkuneiti on bättre folk, onhan isukki ruotsalainen). Piialla on palanut rahaa Ketunpolun G-pentueen ainokaiseen yksilöön jo niin paljon, etten uskalla edes laskea.

Juuri kun luulin, että nyt alkaa arki normalisoitumaan, niin kuulin huonoja uutisia. Sisun sektiohaavasta pursuaa jotakin ylimääräistä ulos. Tässä kuva haavasta. Herkimmät, silmät kiinni ja scrollatkaa alaspäin.

Piia lähti viemään Sisua 25.3.2013 Tampereelle Tuhatjalan vastaanotolle, ja siellä todettiin, että haavasta tursuaa ulos vatsanpeitteitä. Sisu joutui viikon sisään jo toista kertaa leikkauspöydälle, raukka. Haava avattiin uudestaan, vatsaontelo huuhdeltiin ja sisempien tikkien todettiin pettäneen. Sisu tikattiin uudestaan ja vatsanpeitteitä leikeltiin hieman. Tässä toistamiseen tokkurainen potilas:  
Jospa nyt olisi Sisun eläinlääkärikiintiö täynnä hetkeksi! Sisu on kahden viikon ajan totaalisessa pomppimiskiellossa, jotta tikit nyt varmasti kestäisivät. Antibioottikuuria pidennettiin ja nyt toivotaan sormet ja varpaat ristissä, ettei tule mitään tulehduksia. Huomenna pääsenkin jo näkemään molemmat rakkaat belgiläiset, sillä lähden Mänttään yökyläilemään. Piian kanssa meillä on suunnitelmissa yrittää ottaa kaikista pennuista kunnolliset valokuvat. Saapa nähdä miten onnistutaan, mulle kun ei ainakaan tuota taiteellista lahjakkuutta ole suotu ripaustakaan. Uusia kuvia odottaville tässä vielä yksi kuva maailman suloisimmasta Sennasta! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti