torstai 21. helmikuuta 2013

Helmikuun kuulumisia

Meillä kävi 14.2.2013 kennelneuvoja mun omasta pyynnöstä, kun tuntui että taloyhtiön kanssa saa jatkuvasti vääntää koiranpidosta. Taloyhtiöltä tuli sen sävyinen sähköposti, etten voinut antaa asian vain olla. Viestissä mm. kyseenalaistettiin Sisun hyvinvointi ja annettiin ymmärtää, että se on huonolla hoidolla. Myös klassinen varoituskortti piti toki lyödä pöytään. Kennelneuvoja on nyt käynyt, ja raportti on seuraavanlainen:

Koirien tilat: koko/määräykset, siisteys, turvallisuus, ilmastointi/lämpötila, ruokien säilytys: ERINOMAINEN
Koirien kuljetus: ERINOMAINEN
Laitteet ja välineet: ERINOMAINEN
Koirat: luonteet, kunto, hoito, ruokinta, vedet, rokotus, loishäätö, ulkoilu, lääkintä, koiramäärä/hoitaja: ERINOMAINEN
Muut: koirien paperit, ohjeistus pennunostajalle, tunnistusmerkinnät, kasvattajan tiedonhankinta, kasvattajan tietämys rodusta, hoitoapu kriisitilanteissa, kennelpäiväkirja: ERINOMAINEN
Kennelin yleisarvio/kokonaisuus: ERINOMAINEN
 

"Kasvattajan/omistajan pyynnöstä käynti, koska ongelmia ollut taloyhtiön kanssa koiranpidosta. Yksi narttu, belgianpaimenkoira, joka erinomaisessa kunnossa ja elää kerrostaloasunnossa lemmikkinä. Haukkuminen ilm. ongelma, mutta ei reagoinut mm. ovikelloon kun saavuin. Ohjattu omistajaa lähinnä käytännön asioissa suhteessa taloyhtiöön. Koiranpidossa tai -hoidossa ei mitään huomautettavaa. Käynyt kasvattajakurssit, ja suunnitelmissa joskus pienimuotoinen kasvatus. Harrastuksena agility ja näyttelyt. Kasvattajasitoumus ok. Raportissa täytetty vain ne kohdat, joita mahdollista arvioida, kyseessä kun yhden koiran normaali perhe."

Taloyhtiön ukaasin johdosta kävin myös samana päivänä viestin saatuani ostamassa Sisulle haukunestopannan (pelkkä paineilma, ei sitruunaa, pippuria tms.). Kavereilta sain myös vinkkejä Sisun yksinolon tarkkailuun muutamien tietokoneohjelmien avulla. Aika näyttää kuuluuko haukkumista vai mitä kuuluu..

Käytiin viikonloppuna Sannan luona käymässä. Sanna otti puheeksi, että oli vaihtanut koirilleen eri nappulan ja on ollut todella tyytyväinen, kun jätökset on pienentyneet ja turkit parantuneet ihan selvästi jo kuukauden syöttämisellä. Sanna syöttää koirilleen tällä hetkellä Booster Basicia ja Poweria. Juteltiin vähän aikaa eri nappuloista ja Sanna kysyi, että haluatko kokeilla. Sanoin, että ainahan kokeilla voin mutta epäilen että Sisu on kyllä niin nirso että syököhän se. Laitoin Sisulle seuraavana iltana Sannalta saatuja nappuloita kuppiin ja porkkanasosetta kylkeen. Enkä ole kyllä koskaan nähnyt, että Sisu tuollaisella ruokahalulla söisi nappuloita. Nyt kun näyttää, että Sisun mahakin kesti nappulat vaikka vaihdoin vaan kupillisen ihan lennosta, niin kyllä me taidetaan seuraavana tuohon nappulaan siirtyä. Tän nappulanvaihto-operaation perimmäinen motiivi on siis tuo Sisun lihominen, joka ei ollutkaan raskaudesta johtuvaa. Sisu syö tällä hetkellä Eukanuban Working & Endurancea. Halusin jonkin kevyemmän nappulan nyt kun säännölliset agilitytreenitkin on tauolla. Sisulla on kotona odottamassa vielä aiemmin mainitun nappulan lisäksi kokeiluun ostetut pikkupussit Eukanuba Adult Large Breediä, Robur Light & Sensitive, Planet Pet Chicken & Rice. Porukoiden luona Sisulla on myös omat nappulat ja nekin on tietenkin eri. Ne on ihan perus Hau-Hau Kana-riisiä.

Edelleenkin Sisu siis tulee syömään myös lihaa. Olen kuitenkin huolissani siitä, etten osaa laskea kalsium/fosforitasapainoa oikein, niin on varmempaa syöttää sekä nappulaa että lihaa. Lisäksi Sisu saa tietenkin edelleen kasvissoseet, öljyt, merilevät, kananmunat, maitotuotteet ja mitä näitä nyt on. Tosin voi olla, että ne öljyt saa jättää antamatta nyt ainakin hetkeks. :D Lihan syöttämisen vähenemisen syynä on myöskin se, että mun pakastin on ihan onnettoman pieni. Mun pitäisi tosi tarkkaan miettiä, mitä sinne mahtuu, ja viikottain käydä Rahulan Rehussa hakemassa pikkusatsi lihaa ja laskeskella, kauanko ne riittää ja minä päivänä tarjotaan mitäkin. Ja siihen mä olen liian laiska.

Sisun kanssa lähdetään 10.3.2013 Ketunpolun koulutuspäivään Kana-Areenalle. Piia on varannut koko hallin ketunpolkulaisten käyttöön koko päiväksi, ja ilmeisesti meillä olisi siellä lämmin ruokakin. On kyllä tosi kiva nähdä kaikkia tuttuja pitkästä aikaa, ja ennen kaikkea päästä treenaamaan agilitya osaavampien (Aino) valvovan silmän alla. Täytyy toivoa että Sisussa jerkku riittää koko päiväksi eikä se ala taas lammastelemaan.

3 kommenttia:

 1. Onko kyseessä ne samat tyypit, jotka sillon kesällä oli lykänny ne järjestyssäännöt postilaatikosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riikka, juurikin samat tyypit asialla, uskoisin. Muuttais mettään oikeesti! Tai kyllähän mäkin muuttaisin jos se olis omasta haluamisesta kiinni. Äh, tosi tympeetä ku pitää tapella tommosista triviaaliseikoista.

   Poista
 2. Hei! Löysin juuri teidän blogiin :) Harmittavaa että taloyhtiössä ongelmia. Toivotaan että ratkaisu löytyisi.

  VastaaPoista