keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Loppuvuoden kuulumisia

Blogin pitäminen on vähän jäänyt muiden kiireiden jalkoihin. Mutta tässäpä meidän kuulumisia viime päivityksen jälkeen. Agility jatkuu, ja kerta viikkoon treenataan jos ei poikkeuksia ole. Eilen tehtiin läpimurto ja tajuttiin, miksei Sisu irtoa niin hyvin.. Koska mulla on koko ajan namia kädessä! Putkeen irtoamisen ongelma ei olekaan siinä, että mun liike pysähtyy, vaan siinä, että Sisu seuraa kättä. Kun namikäsi jää koiran taakse tai nousee ylemmäs (kun osoitan kädellä että putkeeeeen) niin eihän se koira putkeen mene vaan tulee nenä pitkällä namikäden perässä. Kouluttaja teki huomion, että Sisu ei seuraa radalla minua vaan kättä. Nanna sit kysyi, että mitä mulla on kädessä. Vastasin, että nakkia. Nanna sanoi, että no ilmanko tuo koira pysyy kädessä kiinni kun liimattuna, namit pois kädestä ja heti, kyllä se koira jo osaa. Ja kappas vaan, näytin Sisulle että kädet on nyt tyhjät. Sen jälkeen käskytin kolme aitaa ja putkeen, ja sinne sujahti. Toki on vaikea sanoa minkä verran Sisu ennakoi putkea kertaamisen puitteissa ja minkä verran voidaan kattoa sen ansioksi, etten haudo enää nameja käsissä. Mutta tällä jatketaan, josko muutaman vuoden mysteeri olisi tällä ratkottu!

Näyttelyistä Sisu on nyt tauolla, kun on huonossa turkissa ja juoksua odotellaan alkavaksi. Sisu kävi pyörähtämässä Jyväskylän näyttelyssä. Tämä oli Sisun ensiesiintyminen valioluokassa, mutta se ei mennyt kovin hyvin. Sisu oli saanut hiekkaa korvaansa mökkireissulla muutama viikko ennen näyttelyä. Puhdistin korvia Epi-Oticilla noin viikon verran ja unohdin koko jutun, kun korvien raapiminen ja punottaminen lakkasi. Minulla ei ole tapana rapsuttaa koiraa korvien takaa kovin voimakkaasti tai muutenkaan juuri koskea korviin, joten ne on saaneet olla aika rauhassa, enkä siksikään ole huomannut mitään erikoista. Näyttelyssä hetki ennen kehään menoa joku silitti Sisua ja rapsutti aika voimakkaasti korvista. No sehän riitti, Sisu muisti taas että korva(t) on kipeet ja alkoi roikottaa niitä. Sisun näyttelyarvostelun voi lukea omalta sivultaan. Näyttelystä ei ole juurikaan kuvia, mutta tältä se meno suunnilleen näytti.
Kuvan (c) Laura Ahola

Noin kuukausi sitten osallistuin Pohjois-Savon kennelpiirin järjestämälle kasvattajan jatkokurssille. Tykkäsin kurssista tosi paljon. Osa kurssilla käydyistä asioista oli jo ennestään tuttuja, ja osa syvensi hyvin peruskurssilla aloitettuja asioita. Mikään kurssilla ei kuitenkaan ollut "liian" vaikeaa, eli jos yhtään mietit jatkokurssille osallistumista, niin ehdottomasti suosittelen! Hyödyllisimpiä asioita olivat varmaankin juuri lainsäädännön ja verotuksen tarkempi läpikäyminen. Myös perinnöllisyydestä puhuttiin enemmän kuin peruskurssilla, mutta siltikin lähinnä lukion biologiantuntien tasolla. Kurssin lopputyönä oli tehdä kennelin toimintasuunnitelma, ja nyt minullakin sitten sellainen on. Vaikka osa asioista, joita toimintasuunnitelmassa tulee mainita, voi vaikuttaa itsestäänselvyyksiltä, on toimintasuunnitelman luominen ja sen säännöllinen päivittäminen tosi hyödyllinen työkalu oman kasvatustyön suunnittelun apuna. Asioiden kirjoittaminen pistää ajattelemaan ja perustelemaan asioita itselleen; miksi teen niin kuin teen, mitä haluan tällä saavuttaa, voisiko asioita tehdä toisella tavalla, olenko sivuuttanut jonkin asian pitämällä sitä itsestäänselvyytenä, mitä muuta se voisi olla?Kurssi meni hyväksytysti läpi ja nyt on siitäkin sitten todistus.

Sisu kävi viime viikolla eläinlääkärissä silmäpeilauksessa ja rokotuksella. Silmät ovat terveet ja muutenkin hienot niin kuin ennenkin. Eläinlääkäri kehui Sisua hyväkäytöksiseksi koiraksi. Ei tarvittu minkäänlaisia varotoimia hoitotoimenpiteiden ajaksi, ja eläinlääkäri totesikin Sisun rekisteripapereita vilkaistessaan, että eikös tämän kasvattajan koirat ole yleisesti tunnettuja hyvistä luonteistaan. Hyvä Sisu! :)

Silmäpeilaukseenkin oli syynsä. Vanha silmäpeilauslausunto ei ollut enää voimassa, ja jotta mahdollinen tuleva pentue täyttäisi jalostusvaatimukset, tulee silmäpeilauslausunnon olla voimassa. Kun tämä on jo mm. Facebookin puolella julkaistu, niin kerrottakoon se myös täällä. Sisulle on suunnitelmissa pentuja, juoksuja odotellaan alkuvuodesta 2013. Pariskunnan kihlakuva nähtävissä suunnitelmia -välilehdestä.


                                Hyvää joulua
                                  &
                onnellista uuttavuotta 2013
                       t: Sini & SisuEi kommentteja:

Lähetä kommentti