maanantai 21. lokakuuta 2013

Seinäjoki KV 19.10.2013

Lauantaina käytiin pyörähtämässä Seinäjoella näyttelyssä. Tämä oli Sennan ensimmäinen virallinen näyttely. Senna ei olisi millään malttanut odottaa häkissä vuoroaan, joten häkkikäytöstä tulee todellakin harjoitella. Pelkään pahoin, että Senna vielä rikkoo kevythäkin, se nimittäin raapii häkin ovea ja ulvoo hyvin vaativasti, kun ei pääse häkistä ulos. Haaveilen hankkivani Sennalle violetin metallihäkin, se olisi hyvä!

Tässä Senna odottelee kehään pääsyä sylissä. Senna käyttäytyi häkkikäytöstä lukuunottamatta mallikkaasti, ei pöhissyt millekään eikä pelännyt mitään. Tuomariakaan ei väistänyt, vaan jopa hyppäsi vasten ja antoi nätisti katsoa hampaatkin.


Arvostelu olikin sitten sen mukainen! Tuomarina oli norjalainen Anne Indegaard. Hänen mielipiteensä Sennasta oli seuraavanlainen: "Just 7 months. Very feminine head with sufficient stop. Well set ears. Excellent proportions in body. At moment little high behind but excellent croup and tailset with well angulated hind quarters. Breed typical light movement. Excellent coat and character." Tuloksena KP ja ROP-pentu! Olkoonkin, että Senna oli ainoa pentu, mutta siitä huolimatta olin ihan superiloinen, eihän KP:ta tai ROP:ia ole pakko jakaa. Tässä Senna poseeraa palkintojensa kanssa.


Päivää varjosti Sennan isoveljen Ronin (Ketunpolun Edward) heikompi menestys, Ronille tällä kertaa vain H. Muistaakseni tuomari rokotti etuosan lihaksettomuudesta, suorakaiteenomaisesta vaikutelmasta ja pitkistä jaloista. Siitä huolimatta Roni on Sennan idoli, katsokaa vaikka!
 
 
Eilen Senna pääsi leikkimään kivan tervuvauva Päiken kanssa, ja Päike tuntuukin olevan Sennalle kovasti mieleistä seuraa. Olimme Tuukan mukana pelastuskoiraharjoituksissa, ja siellä nähtyjä uusia ihmisiä Sennan piti pöhistä. Päikessä ja Sennassa huomaa selvästi eron, Päike ei pelkää mitään ja menee heti moikkaamaan uusia ihmisiä ja katsomaan mitä tapahtuu. Senna jää taaemmas katselemaan, uskaltaako tai kannattaako mennä. Uudet ihmiset olivat taas pöhinän paikka. Voi harmi, Senna! Toivottavasti tämä menee pian ohi, kun harjoitellaan rauhassa. Ensi lauantaina Senna osallistuu Lahden koiranäyttelyyn, eikä siellä ole suotavaa pöhistä tuomarille.
Jyväskylään saatiin ensilumi viime viikolla. Senna ei ole ollut lumesta moksiskaan, mitä vähän ihmettelin. Senna on nimittäin Tikkakosken kentällä aristellut ritilä- ja aaltopeltialustaa, niin olisin voinut kuvitella, että lumi joko kummastuttaa tai aiheuttaa hepulit. Ei niin minkäänlaista reaktiota, ihan kuin se lumi olisi aina ollut siinä ja so what. Outo eläin.

1 kommentti: