maanantai 30. joulukuuta 2013

Vuosi 2013 tiivistettynä ja näkymät vuoteen 2014

Vuoteen 2013 on mahtunut monenlaista. Helmikuussa meillä kävi kennelneuvoja ja totesi koiranpidon puitteiden olevan kunnossa. Sisu kävi tammikuussa Tukholmassa treffeillä Heron kanssa. Alkuun luultiin Sisun jääneen tyhjäksi, mutta maaliskuussa syntynyt yllätyspentu Senna on mullistanut meidän maailman ihan totaalisesti!

Sennan kasvua ja kehitystä onkin innolla ja ilolla seurattu tämän vuoden aikana. Senna kävi heti alkajaisiksi Jyväskylän Tokokerholla perustaitoryhmässä opiskelemassa operanttia ehdollistamista. Näitä eväitä on jonkin verran pyritty käyttämään pohjana Sennan koulutuksessa. Jo pikkupennusta asti Senna on osoittanut olevansa äitiään innokkaampi työntekijä, niin hyvässä kuin pahassa.

Kesällä lauman kokoonpano muuttui taas hieman, kun porukkaan liittyi rw-narttu Kiira omistajineen. Kesällä käytiin yhdessä katsomassa Kellokisoja ja tutustuttiin Sennan serkkuun Aavaan omistajineen. Senna on kesällä harjoitellut jäljestämistä ja hakua. Jälki sujuu paremmin, hakupuolella vieraat maalimiehet ovat vielä Sennan mielestä epäilyttäviä. Ensi vuonna jatketaan!

Sisu kävi heinäkuussa Laukaassa mölliagilityssa, ja vaikka huono hyppytekniikka viittasi selkäongelmiin, saatiin silti 3.sija. Sisu kävi tämän jälkeen hierojalla, mutta mitään mainittavaa ei selästä löytynyt.

Syyskuussa Senna kävi hakemassa oppia SRY:n jälkileirillä. Senna on saanut uusia belgikavereita Rutjasta ja Päikestä. Päike ja Senna tapaavat säännöllisen epäsäännöllisesti, pentubileet on pidetty viimeksi tänään. Lokakuussa käytiin Ketunpolun treenileirillä. Kia treenasi Sisun kanssa ja minä Sennan kanssa. Leiri oli kyllä yksi tämän vuoden kohokohtia! Kerran pääsin myös mukaan pelastuskoirien isoihin treeneihin, oli oikein tehty simulaatio tosielämästä. Oli jännä päästä näkemään, miten pelastuskoirat ohjaajineen tositilanteessa toimivat.

Senna on korkannut näyttelykoiran uransa oikein mallikkaasti. Tänä vuonna Senna ehtii viiteen mätsäriin, joista 2 x PUN, ei sij. ja 3 x SIN, sijoituksina 1., 3., ja 4., sekä kerran hienosti BIS3. Oikeisiin näyttelyihin Senna ehti kolme kertaa ja oli joka kerta ROP-pentu! Tälle toivotaan kovasti jatkoa ensi vuonna.

Tälle vuodelle en ollut asettanut mitään tavoitteita, tai en niitä ainakaan mistään löytänyt. Ensi vuodelle voisin hieman hahmotella suuntaviivoja:

Sisulle ei enää aseteta mitään kummoisempia tavoitteita. Toivotaan tietenkin, että totinen torvensoittaja pysyy terveenä. Ensi vuonna Sisu täyttää 8 vuotta, ja saa täten osallistua näyttelyissä veteraaniluokkaan. Saa nähdä, jos sen johonkin kehään veisi pyörähtämään. Sisu saa muutoin viettää ansaitusti kotikoiran elämää. Kesälle olen kuitenkin varannut Sisullekin paikan konekarhutestiin Uuraisille ja FMBB:n näyttelyyn se olisi mukava viedä.

Senna sen sijaan ei tule pääsemään vähällä! Haku- ja jälkitreenejä jatketaan. Senna on ilmoitettu keväällä alkavalle BH-kurssille. Tiedän, että koko BH ei kuulu Sennan aikatauluihin vielä vuonna 2014, mutta siitä huolimatta haluan aloittaa pohjatyöskentelyn ajoissa, tietääpähän sitten, mitä treenailla. Kevään ajan suunnitelmissa on myös käydä K-S Belgien hallivuorolla Haukkuvaarassa treenailemassa. Ainakin jotain tottiksen alkeita, lähinnä seuraamista ja paikkamakuuta. Agilityesteisiin Sennaa olisi hyvä totuttaa jo ennen kuin varsinaista treeniryhmäpaikkaa saadaan. Hakutreenejä odotetaan innolla ja katsotaan, miten pikkubelgeleen pääkoppa on talvitauon aikana kehittynyt. Ohjaaja pyrkii myös liittymään ensi vuodeksi K-SPKY:een, nyt kun on varteenotettava treenikaverikin. Kesällä Sennaakin odottaa konekarhutesti, ja näyttelyissä pyritään pyörimään mahdollisimman paljon. Konkreettisia tulostavoitteita ei tälle vuodelle aseteta, pääasia on, että vahvistetaan Sennan ja minun välistä suhdetta, nähdään ja koetaan paljon yhdessä ja pidetään hauskaa! Toki toivotaan myös että rakas Senna säästyy kaikelta pahalta ja pysyy terveenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti